Breastfeeding, PenyusuanSusuIbu

Penyusuan Susu Ibu : Shuh shuhhh negative vibes!

Assalamualaikum readers, lama tak mengomel. Hehe 

Tadi ada junior Umi tanya mengadu pasal hari pertama dia bekerja setelah habis cuti bersalin. Naik kerja as a BF Mom. 
So, bermula la rutin mengepam 3 kali sehari di tempat kerja. Ada kawan kawan satu office bagitahu dia, kena ajar baby minum FM sebab nanti susu tak cukup. Sebab baby boy banyak menyusu. 

Luckily dia takde lah ter pengaruh cuma nak bercerita dengan Umi. 

Umi cakap kat dia, “Kene kuat semangat dik. Kalau dengar cakap orang, memang gagal lah kita ni”

“Nanti bagitahu kat org yg cakap camtu tu, cakap kat dia, susu saya banyak, dah nak penuh peti, rasa mcm kena beli peti baru je ni”

Hehe. Sure dia dah tak suruh beli susu lain. 

Tapi kalau adik kene beli peti, Umi tak bertanggungjawab ye. Hihi. 

Mindset memainkan peranan penting. Hari hari zikir kat telinga org tu “susu banyak”, “peti penuh”, “kene beli peti baru”.

InsyaAllah cukup utk anak. Jangan risau! 

Umi doakan adik tadi berjaya harung segala rintangan mendatang. 

Amin

#NotaUmmuSaif 

#Walkthejourneywithme

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s